Subsidie op dakisolatie

Tot wel 30% van de warmte gaat verloren via het dak. Met isolatie houdt u de warmte binnen en bespaart u stookkosten. Daarnaast kunt u nog meer kosten besparen door subsidie op dakisolatie en een aantal andere vormen van isolatie. Hieronder vindt u uitleg over hoe het werkt en welke voordelen subsidies u opleveren.

Wat kost dakisolatie?

Met subsidies wilt u natuurlijk zoveel mogelijk besparen. Maar wat kost het isoleren van uw dak nu exact? De kosten hangen af van de soort isolatie en de omvang van de klus. Wilt u een scherpe offerte, vraag dan onze gratis dakinspectie aan. Hierdoor krijgt u direct inzicht in de staat van uw daken kunnen wij de situatie goed inschatten, zo komen we tot de scherpste offerte.

Voordelig dakisolatie laten aanbrengen

Wanneer u voor uw huis energiebesparende maatregelen wilt treffen, dan kunt u in aanmerking komen voor verschillende regelingen waarmee u kosten kunt besparen onder andere subsidie op dakisolatie.

Komt u in aanmerking voor subsidie op dakisolatie?

Sinds 2013 is er een energiebesparingsfonds beschikbaar gesteld door de overheid voor particuliere huiseigenaren. Wanneer u besluit om uw woning beter te laten isoleren, kunt u het beste contact opnemen met de gemeente over de beschikbare subsidie op dakisolatie. Via de website www.energiesubsidiewijzer.nl ziet u snel of u in aanmerking komt voor subsidie.

Lening aanvragen voor dakisolatie?

Wilt u isoleren en kosten besparen, maar heeft u niet genoeg geld beschikbaar om dit te kunnen doen? Via www.energiebespaarlening.nl kunt u een lening aanvragen voor dakisolatie, maar ook vloer- en gevelisolatie. Het bedrag dat u kunt lenen ligt tussen de 2.500 en 25.000 euro. De looptijd is 7 of 10 jaar. Afhankelijk van de duur en het bedrag betaalt u rond de 2,6% rente, deze rente is aftrekbaar.

Besparen op uw energierekening

Isoleren is een goede manier om te besparen op uw energierekening. Wanneer uw woning niet geïsoleerd is kan er tot wel 30% van de warmte verloren gaan via het dak en nog eens 20% via de muren. Ook voorkomt isolatie problemen met vocht en schimmel in uw huis. Door de voordelen van de verschillende regelingen is het extra aantrekkelijk om uw huis te laten isoleren. Onderstaand vind u de gemiddelde jaarlijkse besparing op uw energierekening bij isolatie van uw dak:

Vrijstaande woning
Bij een gemiddelde vrijstaande woning bespaart u door dakisolatie jaarlijks gemiddeld €1.000,- op uw energierekening.

Gemiddelde eengezinswoning
Bij een gemiddelde eengezinswoning bespaart u door dakisolatie jaarlijks gemiddeld €650,- op uw energierekening.

Hoek/twee-onder-één kap woning
Bij een gemiddelde hoek/twee-onder-één kap woning bespaart u door dakisolatie jaarlijks gemiddeld €600,- op uw energierekening.

Rijtjeswoning (tussenwoning)
Bij een gemiddelde rijtjeswoning bespaart u door dakisolatie jaarlijks gemiddeld €500,- op uw energierekening.

Scherpe offerte? Laat u adviseren over dakisolatie

U kunt ons altijd bellen met uw vragen over dakisolatie. We staan u graag te woord en adviseren u graag. Echter zijn we er van overtuigd dat we u het beste kunnen adviseren én de scherpste offerte kunnen maken als we uw dak zelf komen inspecteren. Elk dak is toch weer anders en heeft de tand des tijds op een andere manier doorstaan. We hebben gecertificeerde dak inspecteurs die uw dak gratis en vrijblijvend komen inspecteren. Door zelf te inspecteren weten wij (en ook u) de exacte staat van het pannendak. Op die manier krijgt u de scherpste offerte.

Vraag een gratis dak inspectie aan
*aanvraag is volledig vrijblijvend