PIR-platen

PIR-platen bieden de beste isolatiewaarden. De Hollander dakwerken werkt met Reno PIR-platen van Unilin. PIR-platen zijn isolerende renovatie elementen, die tweezijdig voorzien zijn van meerlagencomplex. Ze zijn geschikt voor het na isoleren van hellende daken. Dit houdt in dat de platen worden bevestigd op het bestaande dakbeschot. De elementen zijn geschikt voor gebruik onder een geventileerde dakbedekking zoals dakpannen en leien.

Voorbeeld
RC waarde : 3.0m2 K/W
Dikte : 69 mm

Wanneer maken we gebruik van PIR-platen?

De PIR-platen zijn toe te passen onder alle soorten pannendaken en daken die zijn bedekt met leien. Wanneer het bestaande dakbeschot nog helemaal in tact is kan het voordelig uitpakken om direct het bestaande dakbeschot na te isoleren. Het voordeel is dat er geen nadere binnenafwerking nodig is, omdat alles geheel in tact blijft. Ook zal er minder overlast ontstaan omdat het dak niet geheel verwijderd hoeft te worden. Het is dus een relatief snelle ingreep die meteen de maandelijkse lasten verlaagt op het gebied van energieverbruik.

Wanneer raden we PIR-platen af ?

Omdat de PIR-platen circa 8 cm dik zijn wordt uw dak ook 8 cm hoger. PIR-platen zijn daarom wat minder geschikt voor de rijtjeshuizen. Uw dak is dan 8 cm hoger dan die van uw buren. Wilt u uw dak even hoog houden maar wel met isolatie ? Dan kunt u kiezen voor onze dakisolatiefolies. Met deze folie blijft uw dak dezelfde hoogte behouden.

Een scherpe offerte ontvangen ?

Zit u ook te denken om uw dak te isoleren met PIR-platen? Er zijn verschillende diktes verkrijgbaar en welke u nodig heeft hangt af van de benodigde isolatiewaarde. Laat u daarom goed informeren door een isolatiespecialist zoals De Hollander. Vraag hieronder een  scherpe offerte aan. Wij geven u graag advies over uw dak en zijn u graag van dienst de beste keuze met u te maken.

VRAAG EEN SCHERPE OFFERTE AAN !