Dakisolatie

Warme lucht stijgt op, daarom verliest een niet geïsoleerd huis veel warmte. Ruim 30% van de warmte gaat verloren via het dak. Heeft u genoeg van een huis met tocht, kou en hoge stookkosten? Zorg dan voor goede dakisolatie!
Dakisolatie leidt tot een grote energiebesparing. Het is gunstig voor het milieu en het verlaagt uw stookkosten doordat het de warmte beter in huis houdt. Het isoleren van uw dak verhoogt tevens het comfort van uw woning. U heeft minder last van tocht of een koude uitstraling. Daarnaast werkt dakisolatie geluiddempend, waardoor u minder last heeft van geluiden van buiten.

Wat zijn de kosten van dakisolatie?

De kosten van dakisolatie zijn afhankelijk van de constructie van uw huis en de manier waarop uw dak wordt geïsoleerd. Bent u benieuwd naar de exacte kosten voor uw woning? Vraag een gratis dak inspectie aan en laat u adviseren door onze specialist. Na de dak inspectie ontvangt u een vrijblijvende offerte.

Subsidie op dakisolatie

Wist u dat u in aanmerking kunt komen voor subsidie op uw dakisolatie? Wanneer u besluit dakisolatie uit te laten voeren door een professional, dan kunt u in aanmerking komen voor verschillende voordeel regelingen. Uw korting op dakisolatie kan oplopen tot 20% per m2. Wilt u meer informatie? Bezoek dan onze pagina met alle informatie en een handig stappenplan voor subsidie op dakisolatie.

Soorten dakisolatie

Het isoleren van een schuin dak kan zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Het is belangrijk dat het materiaal dat gebruikt wordt een goede isolatiewaarde heeft. Het isoleren van de buitenkant van het dak wordt ook wel de 'warm dak'-methode genoemd, deze beschermt de hele dakconstructie tegen vocht en kou.

Welk isolatiemateriaal het beste gebruikt kan worden voor dakisolatie is afhankelijk van de isolatiewaarde, deze wordt ook wel RC-waarde genoemd. De meest gebruikte dakisolatie soorten zijn:

  • EPS Parels
  • PUR
  • PIR
  • Glaswol
  • Isolatiefolie
Van alle beschikbare soorten dakisolatie hebben wij zelf gekozen om te werken met PIR-platen en Isolatiefolies:

PIR-platen
PIR heeft in vergelijking tot de andere materialen een erg hoge isolatie waarde, daarnaast is het vochtwerend en brandveilig. Wel is het moeilijk te vormen door de hardheid van het materiaal. Meer informatie vindt u op onze pagina over PIR-platen.

Isolatiefolie
Isolatiefolie is ideaal als u uw dak gelijk wilt houden in hoogte. Stel u woont in een rijtjeshuis, dan is het wel zo prettig dat na het aanbrengen van dakisolatie uw dak nog even hoog is als dat van de buren. Dat kan perfect met isolatiefolie. Wij gebruiken X-Laine 18V of SF19BB isolatiefolie. Meer informatie vindt u op onze pagina over dak isolatiefolie.

Hoe bepaalt u welke isolatiewaarde u nodig heeft voor uw dak?

De benodigde dakisolatie is afhankelijk van de breedte van de spouw en of deze al geïsoleerd is. Tot wel 30% van de warmte kan verloren gaan via het dak, maar ook via de muren kan tot wel 20% van de warmte verloren gaan. Als u het dak gaat isoleren is het raadzaam om ook de spouwmuren te isoleren. Omdat anders kou en warmte alsnog via de muren naar buiten kunnen. Dit advies geldt vooral voor woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1970. Na 1970 zijn spouwmuren meer standaard geïsoleerd.
De isolatiewaarde is vooral afhankelijk van de breedte van de spouw, en minder van het gebruikte isolatiemateriaal. De isolatiewaarde van de gevel als geheel komt ná isolatie van een spouw van 6 cm breed uit op een Rc-waarde van 1,7. Als uw spouwmuren geïsoleerd zijn en een gemiddelde Rc-waarde van 1,7 hebben - dan is uw dak voldoende geïsoleerd met een 9-laags dampopen isolatiefolie met een Rc-waarde van 2,4 (SF19BB 0f de SF19+). Met een Rc-waarde van 2,4 is uw dak ruimschoots geïsoleerd.
We adviseren u graag over het type dakisolatie dat het meest geschikt is voor uw dak en uw specifieke wensen.

Besparen op uw energierekening

Isoleren is een goede manier om te besparen op uw energierekening. Wanneer uw woning niet geïsoleerd is kan er tot wel 30% van de warmte verloren gaan via het dak en nog eens 20% via de muren. Ook voorkomt isolatie problemen met vocht en schimmel in uw huis. Door de voordelen van de verschillende regelingen is het extra aantrekkelijk om uw huis te laten isoleren. Onderstaand vind u de gemiddelde jaarlijkse besparing op uw energierekening bij isolatie van uw dak:

Vrijstaande woning
Bij een gemiddelde vrijstaande woning bespaart u door dakisolatie jaarlijks gemiddeld €1.000,- op uw energierekening.

Gemiddelde eengezinswoning
Bij een gemiddelde eengezinswoning bespaart u door dakisolatie jaarlijks gemiddeld €650,- op uw energierekening.

Hoek/twee-onder-één kap woning
Bij een gemiddelde hoek/twee-onder-één kap woning bespaart u door dakisolatie jaarlijks gemiddeld €600,- op uw energierekening.

Rijtjeswoning (tussenwoning)
Bij een gemiddelde rijtjeswoning bespaart u door dakisolatie jaarlijks gemiddeld €500,- op uw energierekening.

Scherpe offerte? Laat u adviseren over dakisolatie

U kunt ons altijd bellen met uw vragen over dakisolatie. We staan u graag te woord en adviseren u graag. Echter zijn we er van overtuigd dat we u het beste kunnen adviseren én de scherpste offerte kunnen maken als we uw dak zelf komen inspecteren. Elk dak is toch weer anders en heeft de tand des tijds op een andere manier doorstaan. We hebben gecertificeerde dak inspecteurs die uw dak gratis en vrijblijvend komen inspecteren. Door zelf te inspecteren weten wij (en ook u) de exacte staat van het pannendak. Op die manier krijgt u de scherpste offerte.

Vraag een gratis dak inspectie aan
*aanvraag is volledig vrijblijvend