Dakrenovatie en dakisolatie met 12 cm PIR platen

Deze woning aan de Gageldijk in Utrecht had een riet dak. Dit heeft De Hollander Dakwerken verwijderd. Nadat alle riet van het dak verwijderd was, hebben wij een nieuw dakbeschot aangebracht en uitgelijnd om er voor te zorgen dat het dakvlak strak is.

We hebben het dak geheel geïsoleerd met een 12 cm PIR isolatie platen van het merk Unilin.

Wat zijn PIR isolatie platen ?

PIR-platen bieden de beste isolatiewaarden. De Hollander dakwerken werkt met Reno PIR-platen van Unilin. PIR-platen zijn isolerende renovatie elementen, die tweezijdig voorzien zijn van meerlagencomplex. Ze zijn geschikt voor het na isoleren van hellende daken. Dit houdt in dat de platen worden bevestigd op het bestaande dakbeschot. De elementen zijn geschikt voor gebruik onder een geventileerde dakbedekking zoals dakpannen en leien. De PIR-platen zijn toe te passen onder alle soorten pannendaken en daken die zijn bedekt met leien. Wanneer het bestaande dakbeschot nog helemaal in tact is kan het voordelig uitpakken om direct het bestaande dakbeschot na te isoleren. Het voordeel is dat er geen nadere binnenafwerking nodig is, omdat alles geheel in tact blijft. Ook zal er minder overlast ontstaan omdat het dak niet geheel verwijderd hoeft te worden. Het is dus een relatief snelle ingreep die meteen de maandelijkse lasten verlaagt op het gebied van energieverbruik.

Als laatste hebben wij het dak bedekt met OVH Koramic zwart satinet dakpannen.

Behoefte aan een dakrenovatie of dakisolatie?

En wilt u dat er een vakkundig inspecteur naar uw dak komt kijken? Vraag dan hier een gratis dakinspectie aan. Een dakinspecteur komt uw dak inspecteren en bespreekt met u zowel gebreken en benodigd onderhoud als uw eigen wensen voor uw dak.

VRAAG EEN GRATIS DAKINSPECTIE AAN

 

Liever eerst telefonisch contact? Bel dan naar 088 – 836 33 33.

Nieuwe dakpannen in Veenendaal: OVH blauw gesmoord

Dit zijn foto’s van een project met nieuwe dakpannen in Veenendaal. Bij dit woonhuis vervingen we de oude dakpannen die aan vervanging toe waren. We tonen u foto’s van het werk in uitvoering en daarnaast foto’s van het voltooide dak. Bestaande dakpan was een betonpan type sneldekker ca 40 jaar oud en aan vervanging toe.Deze pannen trekken vuil en mosaanslag aan.

Onze werkzaamheden waren als volgt:

 • Oude dakpannen afvoeren.
 • Panlatten en tengels vernieuwen.
 • Dampopen folie aanbrengen (dakisolatie).
 • Nieuwe keramische OVHblauw gesmoorde pannen aanbrengen. Al deze pannen zijn gefabriceerd door Koramic.
 • Het dak is afgewerkt met mooie broekstukken en een piron aan de voor- en achterkant.

Foto’s van de werkzaamheden in uitvoering

Klik op een afbeelding voor een vergroting.

Over de nieuwe dakpan: OVH blauw gesmoord

ovh-blauw-gesmoord-dakpan-koramicDit is de Opnieuw Verbeterde Holle (OVH) dakpan van Koramic. Dit dakpanmodel geeft strakke lijnen op het dak en accentueert de verticale lijnen in het dak. De dakpan onderscheidt zich door een diepe goot en een ver doorgetrokken wel, die over de zijsluiting van de naastgelegen pan valt. De OVH heeft een opvallend dunne onderkant.

Voordelen van Dakdekkersbedrijf De Hollander:

 • We bieden u 10 jaar garantie op ons werk aan uw pannendak. Of het nu een dakrenovatie, dakisolatie of het vervangen van dakpannen betreft. Bovendien geldt er een garantie van 30 jaar op dakpannen.
 • We kunnen u goed adviseren en reageren snel op uw aanvraag.
 • We werken in een gebied van 100 km rondom Utrecht, dus we zijn snel bij u.
 • We werken alleen met kwaliteitsmaterialen.
 • Een dakinspectie door een gecertificeerd dakinspecteur is geheel gratis en vrijblijvend!
 • Een dakdekkersbedrijf in de omgeving van Veenendaal.

Is uw dak ook toe aan nieuwe dakpannen?

En wilt u dat er een vakkundig inspecteur naar uw dak komt kijken? Vraag dan een gratis dakinspectie aan. Een dakinspecteur komt uw dak inspecteren en bespreekt met u zowel gebreken en benodigd onderhoud als uw eigen wensen voor uw dak.

VRAAG EEN GRATIS DAKINSPECTIE AAN

Liever eerst telefonisch contact? Bel dan naar 088 – 836 33 33.